Res i Botaniska

Här presenterar vi alla fantastiska filmer som gjorts av Botaniskas botaniker. Väl bekomme, njut och ha en vacker och trevlig stund.

Welcome to Gothenburg Botanical Garden!
Rundvandring i Japandalen

Följ med Björn Aldén på en rundvandring i Japandalen i Göteborgs botaniska trädgård. Björn visar dig runt längs japandalens stigar och berättar om de växter som finns där. Vårprakten är makalöst vacker!

Del 1       

I de första två delarna berättar Björn Aldén, vetenskaplig intendent vid Göteborgs botaniska trädgård, om det unika växtmaterialet i Japandalen. I den tredje delen är det ansvarig trädgårdsmästare Bengt Gran som berättar om anläggningen ur ett skötsel- och anläggningsperspektiv. I ett avslutande fjärde avsnitt kommer de bägge berätta om Japandalen gemensamt.

Del 2             

Del 2 i en serie kortfilmer om fantastiska Japandalen i Göteborgs botaniska trädgård. Här berättar Björn Aldén, vetenskaplig intendent och botaniskt ansvarig för Japandalen, om platsens unika växtmaterial med extra fokus på träd och buskar.

Del 3                 

I detta avsnitt följer vi trädgårdsmästare Bengt Grahn som visar och berättar om Japandalen och Koreadalen. Han visar dessutom nya förändringar som gjorts i Japandalens hjärta. Vilka utmaningar har Botaniskas trädgårdsmästare i trädgården och hur jobbar de kring dem? Kers (även kallad kirskål) är snart ett minne blott, men fukt och hårda vintrar är något som utmanar växterna, ibland leder det till deras död. Njut av mossor och azaleor, vackra stenlagda trappor, gångar, kala berghällar och växter som trivs suveränt på bergväggen!

Del 4

I den sista delen av rundvandringen i Japandalen i Göteborgs botaniska trädgård berättar både Björn Aldén, vetenskaplig intendent, och Bengt Grahn, trädgårdsmästare, om mossorna, stigarna och känslan i trädgården. De många olika mossarterna bildar en grön mosaik i Japandalen. Björn berättar också om ett par klätterväxter.

Frossa i Dahlior
Botaniska Klippträdgården - The Rock Garden
Nu blommar magnolian i Botaniska Trädgården
Bekämpning av skunkkalla i Botaniska trädgården Göteborg
Scroll to Top