Pollen - På gott och ont
Att värna mest om Botaniska

Mari Källersjö var Botaniska trädgårdens prefekt mellan 2008 och 2022 och har alltid varit en stark supporter. Botaniska är den trädgård som många av oss Göteborgare tycker allra mest om då den sköts med så mycket kärlek och omsorg av alla dess medarbetare. Vi i Vänföreningen kan bara tacka för det goda samarbetet vi har tillsammans och för den finaste trädgården i Göteborg.

Henrik Zetterlund var hortikulturell intendent i Göteborgs botaniska trädgård. Ett av hans specialintressen är nunneörter och deras släktingar. Det har resulterat i två böcker och en av de mest omfattande samlingarna i hela världen. Varje år har Henrik valt ut de lökar som vi vänner har kunnat köpa på från Botaniska. Om Henrik Zetterlund på Wikipedia.

På resa med vilda, vackra och hotade Skandinaviska växter

Mats Havström är Botaniska trädgårdens vetenskapliga intendent. Han ordnar och är vår ciceron på våra resor till alla möjliga botaniska resmål. Mats värnar om den viktiga biologiska mångfalden och då speciellt om hotade och rödlistade nordiska arter.

Svampar

Magnus Neuendorf är Botaniska trädgårdens nestor inom svampar och har skrivit böcker inom olika ämnen bland annat kryddor. Här finner du böcker i Botaniskas förlag.

Här finner du fem video produktioner om svampar med Magnus Neuendorf.

Rulla till toppen