Värvningskampanj

Värvningskampanj

Vi vill bjuda in ännu fler att upptäcka trädgårdens rikedom

Vi som är Vänner har redan upptäckt vilket paradis Botaniska trädgården är, vilken glädje det ger att delta i aktiviteter och dela gemenskapen med andra. Eller att njuta Trädgården alldeles för sig själv, i sitt eget sällskap. Alla minns vi sångerna från skolavslutningarna, både vemodet över det som tagit slut och längtan efter nya upptäckter. Temat för vår värvningskampanj är ”Din blomstertid nu kommer”. Med det uppmuntrande budskapet vill vi fästa uppmärksamhet på allt positivt som finns för den som vill njuta av Botaniska och samtidigt göra en välgärning för den. För endast 175 kr om året kan vem som helst se fram emot en ny blomstringstid. Det borde vara ett oemotståndligt erbjudande.

Varför en kampanj?
Genom åren har vi tillsammans gjort många olika insatser för att informera om vår förening och värva nya medlemmar. Vi har bland annat haft annonser i dagspress, skyltar med kul och lustfyllda meddelanden i planteringarna. Vi har stått på Liseberg, trädgårdsvandrat under temat Möt en Vän i Botaniska och bjudit på adventskaffe i växthusen. Med dessa insatser håller vi ungefär samma medlemsantal, runt 7500, genom att vi får lika många nya medlemmar som de cirka 300 vi av olika orsaker tappar varje år.

Vi skulle kunna nöja oss med det, men vi tror att det finns fler bland de 500 000 som varje år besöker Botaniska, som också vill vara med och stödja om de bara kände till vår förening och vilken nytta vi gör.

Vad händer under kampanjen?
Vi kommer att skylta upp i Trädgården med en ny fasadvepa och nya flaggor till våra informationstält. Vi tar också fram affischer som vi alla kan printa ut och sätta upp på våra arbetsplatser, caféer eller liknande. Ju mer vi sprider budskapet, desto bättre. Vi tar också fram nytt informationsmaterial. Detta kommer att finnas i Grindstugan samt att laddas ner från hemsidan inom kort.

Trädgårdsvärdar
Ni som “tjänstgör” som Trädgårdsvärdar spelar en viktig roll i kampanjen, genom alla möten med besökare kan ni informera om föreningen och direkt på plats värva nya medlemmar.  Alla som anmält sig som Trädgårdsvärd kommer att få löpande information om kampanjen och aktiviteter genom samordnare Margaretha Dahlström.

Vill du hjälpa till?
Alla goda krafter är välkomna! Du kan hjälpa till som Trädgårdsvärd, sätta upp affischer i din närmiljö, dela ut vykort till vänner, ge bort medlemsskap som present eller till och med arrangera ett event! Kampanjens “Flower Power”-inspirerade tema inbjuder till en rad olika aktiviteter, som körsång, dans, picknick eller varför inte en “demonstration” till blommornas stöd? Kontakta Grindstugan på info@grindstugan.se med din fråga eller idé, så lotsar de dig till rätt person.

Tack för att du hjälper till!

Skärmavbild 2016-04-05 kl. 20.32.42

Vår kampanj är färgsprakande och glädjerik, liksom kampanjbilden, liksom vi själva.
Upphovsmannen heter Håkan Sandsjö.

Share