Medlem

Som medlem i Föreningen Botaniskas Vänner tillhör du en stor gemenskap med runt 7500 personer. Tillsammans bidrar vi till utveckling och förnyelse i Göteborgs Botaniska Trädgård. Årsavgiften för enskilt medlemskap är 175 kr  och 275 kr för parmedlemsskap (boende på samma adress).

Vänbladet
Varje år får medlemmarna fyra utskick i form av Vänbladet. Här berättas om aktuella och kommande händelser i vänföreningen och Botaniska.

Inbjudningar till föredrag och andra gemensamma aktiviteter
Alla medlemmar blir inbjudna till unika föredrag, bland annat den årliga Carl Skottsbergs-föreläsningen.

Erbjudanden och förmåner
Som medlem erhåller du en mängd erbjudanden och förmåner, bland annat i Botaniskas egen butik och genom våra samarbetspartners. Kort information om förmånerna finns på baksidan av medlemskortet.

Resor
Vänföreningen arrangerar resor med en både bredd och djup inom hortikultur och botanik. Resorna är populära och blir snabbt fulltecknade. Läs mer på Resor, där finns aktuell information. Under Reseberättelser delar vi med oss av våra äventyr.

Aktiviteter
Varje år genomför vi olika aktiviteter i Trädgården. Aktiviteterna kan variera från år till år, men den traditionella julfesten har vi varje år. Så fort en aktivitet har blivit bestämd med datum finns den under Program.

Årstämma
Medlemmarna bjuds årligen in till årsstämman, där vi förutom sedvanliga punkter också bjuder på ett föredrag, ofta med någon av Botaniskas medarbetare. Inbjudan sänds ut med Vänbladet och handlingar läggs ut på hemsidan två veckor i förväg.

Lökförsäljning
Alla medlemmar får en gång per år möjlighet att köpa lökar från Botaniska Trädgården. Sortimentet varierar från år till år och består av både vanliga trotjänare och helt unika rariteter. Lökarna hämtas i Trädgården eller skickas hem mot avgift.

Anmäl adressändring och e-postadress
Om du har ny post- eller e-postadress så glöm inte att meddela oss detta!

Formulär för adressändring

Ge bidrag eller gåva
Vänföreningen tar tacksamt emot bidrag/gåvor för att kunna göra Botaniska Trädgården ännu bättre. Kontakta oss på info@botaniskasvanner.se

Share