Restaurang AnyDay i Botaniska

Botaniskas Vänner fick en trevlig pratstund och fika med Patrick Palmdahl, som tillsammans med Katja Palmdahl tog över restaurangen i Botaniska Trädgården våren 2016. Namnet är AnyDay och precis som det låter så är vilken dag som helst en bra anledning till ett besök i Botaniska!

Patrick berättar att  man kunde öppna först under början av juni eftersom köket behövde byggas om från grunden. Med Patrick och Katja’s kunskaper i att driva restaurang satte man igång ombyggnationen och Botaniska trädgårdens ledning stöttade under vägen. 

Med nytt kök på plats och ett helt nytt matkoncept har man fått en bra och trevlig start för verksamheten. Personalen trivs bra i de nya lokalerna och kunderna strömmar till. Patrick berättar vidare att de har en del inredningsarbeten kvar att göra, till exempel ska gardiner, textilier, tavlor med mera ska komma på plats under hösten.

Nytt koncept för restaurangen
Patrick och Katja är kända för sin fräscha mat och konceptet hos AnyDay är väl anpassat till de krav och 
önskemål som Botaniska trädgården hade när man valde bland anbuden. AnyDay’s inriktning är att arbeta med närodlat och i möjligaste mån ekologiskt odlade produkter. Men man tänker också miljösmart, till exempel genom att ekologiska produkter som ska transporteras långväga vägs upp mot närodlat från mindre gårdar där det odlas på samma sätt som ekologiska odlingar. Många mindre odlare har inte har råd att certifiera sig, men kan ha lika god kvalitet som en certifierad gård. AnyDay väljer fräscha råvaror och ambitionen är att i möjligaste utsträckning följa inriktningen för ”Smaka på Västsverige”. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ på menyn.

AnyDay har öppet årets alla dagar förutom Julafton. Vi vänner är glada att ha en så ambitiös och tilltalande restaurang i Botaniska, och gillar verkligen att det är öppet hela året. Som medlem får vi 10% rabatt, förutom på alkoholhaltiga drycker. Tipsa gärna dina vänner och bekanta om ett besök på AnyDay!
katja-och-patrick

 

 

 

 

 

 

Katja och Patrick Palmdal driver restaurang AnyDay i Botaniska.

Share