Från styrelsemötet 14 april

Styrelsen har genomfört årets andra möte och agendans höjdpunkt så här års är föredragning av ansökningarna till Carl Skottsbergs- och Uno Wibell-stipendiaterna och efterföljande beslut. Åslög Dahl respektive Margaretha Dahlström har gjort ett gediget granskningsarbete av alla ansökningar, i år 6 st respektive 22 st. Diplom till samtliga stipendiater delas ut på Årsstämman den 26 maj.

Vidare tog styrelsen beslut om ekonomiskt bidrag till Trädgården. Vi hade tidigare tagit ett principiellt beslut att bidraget i sin helhet ska riktas mot projekt inom ramen för Göteborgs Lustgårdar som genomförs under 2016. Till dagens möte hade Trädgården preciserat olika projekt och det är två av dessa som Vännerna kommer att bekosta. Vi kan i nuläget inte avslöja några detaljer men kan lova att planerna ser mycket spännande ut och kommer att utgöra bestående inslag i Trädgården till glädje och nytta för många.

Arbetsgruppen som planerar evenemang och medlemsaktiviteter har mycket på gång, bland annat ska vi testa att genomföra en fotokurs för medelmmar. I första omgången riktar vi oss till volontärer och så kommer vi att utvärdera detta. Den avslutande fototävlingen med Vårtema kommer att utlysas mellan 19/4 och 14/6. Ett alldeles speciellt Vänbland kommer snart i våra brevlådor, med bland annat inbjudan till tre dagsresor senare i år. Planeringen att sätta ihop ett program för Vändagen den 5 september pågår.

Många har uppmärksammat den fantastiska kampanjen på NK ihop med Botaniska. Blomsterkreationerna har varit helt sagolikt vackra och inpspirerande. Vi Vänner var inbjudna att medverka och både volontärer och styrelsemedlemmar har funnits med i montern under fyra helger. Vi har nått ut till en stor, ny målgrupp och även haft tillfälle att träffa många nuvarande medlemmar, vilket alltid är lika roligt.

Tidigare i år fick vi besked om att mycket uppskattade Särö Trädgård lägger ner sin verksamhet. Vi har nu glädjen att välkomna en ny sponsor, Millessons Trädgårdscentrum i Onsala. Vi kommer att presentera dessa lite närmare på hemsidan inom kort.

Bland mötets övriga punkter fanns status och information gällande bland annat ekonomi, medlemsutveckling, och reseverksamheten.

Körsbärsblommiga hälsningar,

Styrelsen

Med det här korta referatet från styrelsemötet vill vi informera om aktuella händelser och beslut som rör föreningens verksamhet. Hela styrelsen arbetar ideellt och vi vill gärna ta del av medlemmarnas synpunkter, idéer och frågor för att kunna utveckla verksamheten. Har du frågor eller vill framföra synpunkter, kontakta oss gärna! Sänd ett mejl till info@botaniskasvanner.se

 

 

 

 

Share