Carl Skottsbergsföreläsning 5 november

Innovativa sätt att odla

Skogsträdgårdar, prärier och hydroponisk odling, alternativa odlingssätt som kan ge nya smaker och oanade gestaltningsmöjligheter.

Anders-Stålhand31-e1387445609826-682x1024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anders Stålhand är sedan knappt ett år chefsträdgårdsmästare Botaniska trädgården. Han är utbildad landskapsingenjör men har även drivit en plantskola i Skåne. Trädgård har han arbetat med sedan har var 15 år. Mest känd är han som programledare i Äntligen hemma på TV4 och trädgårdsexpert i tidningen Allt om Trädgårds frågespalt. 2012 kom hans bok Skörda nya smaker ut, som ett resultat av en lång tids sökande efter hållbarare trädgård. Där är det de ätbara växterna som har fångat Anders uppmärksamhet.

Nu söker han framförallt efter en förnyelse av trädgårdsuttrycket och med experiementella odlingar jagar han ett kontemporärt uttryck som kan föra trädgårdsvärlden framåt. ”Det väntar en konstnärlig utmaning i trädgårdsframtiden, med nya material, spännande växter och bättre hållbarhet.”

Torsdag den 5 november kl. 18.30. Plats: Föreläsningssalen, Botaniska institutionen, Göteborgs universitet, Carl Skottsbergs gata 22 B.

Varmt välkomna!

Share