Adventskaffe och Hannus jul

Den första advent var det invigning av Hannu Sarenströms julutställning i växthuset. Vännerna bjöd de ca 200 besökarna på kaffe och lussebullar samtidigt som vi berättade om föreningen och värvade nya medlemmar.

Flera representanter från styrelsen fanns på plats och även volontärer. Vi serverade kaffe och berättade om föreningen. Här är det Camilla Danielsson, sekreterare, och Lena Dufvenius, kassör, som står i “servisen”.

Ewa Kollberg och Margaretha Dahlberg berättade engagerat för de de besökare som var nyfikna på Vänföreningen. Invigningen startade kl. 13.00 men redan kl. 12.00 strömmade folk till. Det var bra, för då hann vi prata med så många som möjligt.

Hannu Sarenström berättade bland annat om sin relation till skogen, och hur den inspirerat honom till årets julutställning som gick i vilsamt grönt, vitt och silver med enstaka röda inslag.

Den första kylan slog till lagom till första advent. Trädgården var mycket vacker i gnistrande rimfrost och många besökare passade på att ta en promenad. Så hett kaffe och goda lussebullar passade extra bra inne i det vänligt varma växthuset.

 

Share