Resor

Resor

Våra resor är mycket uppskattade och har varierande avstånd och omfattning. Syftet med reseverksamheten är att erbjuda vänföreningens medlemmar botaniska resor av hög kvalitet.

Botaniskas vänner och Botaniska trädgården står för den botaniska och hortikulturella expertisen. På varje resa finns en botaniskt kunnig person med som beskriver platsens växtliv och speciella särart.

 


2018 års reseprogram

Bangsbo Botanisk Have och Blomsterfestival.
Färja ToR Göteborg Fredrikshamn.

Fredag-lördag 1-2 juni

Vi far med båt och buss till det närbelägna men exotiska Nordjylland, som till största delen utgörs av ett dynlandskap som inte liknar någon annan plats i Norden. Bland annat finns här Danmarks största vandrande sanddyn, Råbjerg Mile som är 40 meter hög och förflyttar sig 15-20 meter per år. På Hulsig Hede, som ingår i ett Natura 2000-område, får vi uppleva hur man de senaste decennierna lyckats återskapa det ursprungliga öppna landskap som under många år höll på att helt växa igen.

Bangsbo Botanisk Have, strax utanför Fredrikshamn, hyser en av världens största så kallade ”crevice gardens”, en specialiserad anläggning för att odla alpina växter klippträdgård. Den 2-3 juni har de sin årliga blomsterfestival, så lördag förmiddag viger vi helt åt denna begivenhet.

Mer information och anmälan >>

Ifall länken ovan inte fungerar, klistra in detta i din webbläsare:

https://hummingbird.qondor.com/Jylland2018

Hjärtligt välkomna att boka in er på en resa full av upplevelser i landet där man kan hygge sig!

 

 


Ile de la Réunion – inställd på grund av för få anmälda.

Förhoppningsvis kan resan göras 2019 istället, mer information kommer om detta i början av 2019. 
Anmäl ditt intresse för mer information om resan genom att mejla till Tone Argeus på Hummingbird, Tone.Argeus@hummingbird.se

https://hummingbird.qondor.com/ParticipantWeb/Registration/2776

Ön, som är franskt territorium, kan visa upp ett stort antal klimat tack vare sitt läge i passadvindbältet och topografi med en högsta höjd av dryga 3 000 meter över havet. En tredjedel av ytan är skyddad ursprunglig natur med allt från regn- och molnskog till lavafält, ljunghedar och korallrev, där man kan finna en mängd endemiska arter.

Vi kommer förutom vild natur att besöka den fina botaniska trädgården Jardin Botanique de Mascarin liksom Le jardin des Parfums et des Epices, som hyser i stort sett alla tropiska fruk- ter och kryddväxter man kan drömma om. Även besök på olika bevarandeprojekt samt t.ex. på någon bambu- eller kaffeodling kan komma att ingå i programmet, liksom förstås möjlighet till ett dopp i indiska oceanen.

Mats Havström

Chef Samlingar och Forskning, Göteborgs Botaniska Trädgård

Share