Resor

Resor

Våra resor är mycket uppskattade och har varierande avstånd och omfattning. Syftet med reseverksamheten är att erbjuda vänföreningens medlemmar botaniska resor av hög kvalitet.

Botaniskas vänner och Botaniska trädgården står för den botaniska och hortikulturella expertisen. På varje resa finns en botaniskt kunnig person med som beskriver platsens växtliv och speciella särart.


Resor 2017

Känsö, 7 juli FULLBOKAD

För frågor eller eventuell avanmälan, kontakta Mats Havström; mats.havstrom@vgregion.se 0702-775190.


Kosterhavets nationalpark, 1-2 september FÅTAL PLATSER KVAR

Kosteröarna är Sveriges enda marina nationalpark och ett fint botaniskt resmål. Vi besöker naturrum, Kosters trädgårdar samt några lokaler med bland annat ostronört.

Program och kostnader finns att ladda ner här: Koster program

För frågor eller anmälan, kontakta Mats Havström; mats.havstrom@vgregion.se 0702-775190.


25-28 maj: Gotland i orkidéblomningstid

Gotland är utan tvekan ett av de mest givande biologiska resmålen i Sverige: här finns på vår och försommar inte bara mängder av häckande fågel utan även hela fält av blommande orkidéer t ex adam och eva, sankt pers nycklar och krutbrännare. Vi kommer att besöka olika delar av Gotland, för att uppleva såväl ängenas, alvarens som klintkustens flora. Givetvis gör vi också ett besök i De Badande Wännernas botaniska trädgård i Visby.

Som pricken över i besöker vi Stora Karlsö, en unik plats i Sverige med fågelberg fulla av sillgrisslor och tordmular, häckande rosenfink, våradonis samt hela fält av Adam och Eva och Sankte Pers nycklar. Sammantaget blir ett försommarbesök här en upplevelse för livet.

För detaljerat program, pris och anmälning till Gotlandsresan hänvisas till vår samarbetspartner Hummingbird. Mer information och anmälningsförfarande finns på den här länken >>

För frågor och personlig kontakt gällande Gotlandsresan hänvisar vi till Hummingbird, Tone Argéus, tone@hummingbird.se eller telefon 0701-878759.


Oktober: Natur och trädgårdar i Sydafrikas kapregion

Följ med till växtvärldens sjätte kungarike: pelargonernas, freesiornas och proteornas förlovade land. Kapregionen ståtar med hela 9000 växtarter varav 69 procent inte finns någon annanstans, och vi reser i bästa blomningstid. Självklart besöker vi även, förutom olika naturområden med naturtypen fynbos, även Kirstenbosch – tveklöst en av de mest sevärda botaniska trädgårdarna i världen, och vi missar förstås inte heller chansen att uppleva något av områdets rika kultur- och djurliv.

Båda resorna görs i samarbete med företaget Hummingbird samt Göteborgs botaniska trädgård. Botanisk guide för båda resorna är Mats Havström, intendent på Botaniska.

För detaljerat program, pris och anmälning till Sydafrikaresan hänvisas till vår samarbetspartner Hummingbird, via denna länk >>

För frågor och personlig kontakt gällande Sydafrikaresan hänvisar vi till Hummingbird, Hanna Wik, hanna@africantours.se eller telefon 031 164020

Kapstadt von oben

 

 

 

 

 

 

 

Kap-halvön i Sydafrika. Copyright Hummingbird.

 

Share