Resor

Våra resor är mycket uppskattade och har varierande avstånd och omfattning. Syftet med reseverksamheten är att erbjuda vänföreningens medlemmar botaniska resor av hög kvalitet.

Botaniskas vänner och Botaniska trädgården står för den botaniska och hortikulturella expertisen. På varje resa finns en botaniskt kunnig person med som beskriver platsens växtliv och speciella särart.


2018 års reseprogram

 

Säveåns dalgång och Rya skog: två klassiska vårpromenader

Lördag 21  april

Med allmänna kommunikationer tar vi oss först till Floda för en promenad längs Säveåns forsar, blåsippor, strömstare, mm. Därefter tar vi oss vidare med Västtrafik från Stenkullen till Göteborgs äldsta naturreservat, Rya skog, där vi spanar efter desmeknopp, vårfåglar och de första vitsipporna.

Anmälan: sms direkt till Mats Havström, 0702-775190

Ta med: matsäck, bra vandringsskor och kläder för rådande väder.

Samling: 9.00 Göteborgs Centralstation (under stora infotavlan i gamla stationsbyggnadens östra del), samt 9.40 vid Floda station.


 

Bangsbo Botanisk Have och Blomsterfestival.
Färja ToR Göteborg Fredrikshamn.

Fredag-lördag 1-2 juni

Program under utarbetande, länk kommer att läggas upp här inom kort.


 

Ile de la Réunion

Fredag 19 oktober – måndag 29 oktober

https://hummingbird.qondor.com/ParticipantWeb/Registration/2776

Ön, som är franskt territorium, kan visa upp ett stort antal klimat tack vare sitt läge i passadvindbältet och topografi med en högsta höjd av dryga 3 000 meter över havet. En tredjedel av ytan är skyddad ursprunglig natur med allt från regn- och molnskog till lavafält, ljunghedar och korallrev, där man kan finna en mängd endemiska arter.

Vi kommer förutom vild natur att besöka den fina botaniska trädgården Jardin Botanique de Mascarin liksom Le jardin des Parfums et des Epices, som hyser i stort sett alla tropiska fruk- ter och kryddväxter man kan drömma om. Även besök på olika bevarandeprojekt samt t.ex. på någon bambu- eller kaffeodling kan komma att ingå i programmet, liksom förstås möjlighet till ett dopp i indiska oceanen.

Mats Havström

Chef Samlingar och Forskning, Göteborgs Botaniska Trädgård

Share