Resor

Resor

Våra resor är mycket uppskattade och har varierande avstånd och omfattning. Syftet med reseverksamheten är att erbjuda vänföreningens medlemmar botaniska resor av hög kvalitet.

Botaniskas vänner och Botaniska trädgården står för den botaniska och hortikulturella expertisen. På varje resa finns en botaniskt kunnig person med som beskriver platsens växtliv och speciella särart.


Resor 2017  

Gotland genomförd, Känsö genomförd, Kosterhavet genomförd.

 


Oktober: Natur och trädgårdar i Sydafrikas kapregion

Följ med till växtvärldens sjätte kungarike: pelargonernas, freesiornas och proteornas förlovade land. Kapregionen ståtar med hela 9000 växtarter varav 69 procent inte finns någon annanstans, och vi reser i bästa blomningstid. Självklart besöker vi även, förutom olika naturområden med naturtypen fynbos, även Kirstenbosch – tveklöst en av de mest sevärda botaniska trädgårdarna i världen, och vi missar förstås inte heller chansen att uppleva något av områdets rika kultur- och djurliv.

Båda resorna görs i samarbete med företaget Hummingbird samt Göteborgs botaniska trädgård. Botanisk guide för båda resorna är Mats Havström, intendent på Botaniska.

För detaljerat program, pris och anmälning till Sydafrikaresan hänvisas till vår samarbetspartner Hummingbird, via denna länk >>

För frågor och personlig kontakt gällande Sydafrikaresan hänvisar vi till Hummingbird, Hanna Wik, hanna@africantours.se eller telefon 031 164020

Kapstadt von oben

 

 

 

 

 

 

 

Kap-halvön i Sydafrika. Copyright Hummingbird.

 

Share